Quantcast
Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - enikonomia.gr
share

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

δημοσιεύτηκε:

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο ναυπηγείο Γκιολτζούκ. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα και τους συμμάχους της, όπως είπε, ότι προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της χώρας του σε όλες τις θάλασσες, έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα κατά της χώρας μας με χάρτες που φτιάχνουν στα τραπέζια».

Αναφερόμενος στη συμφωνία τηςΤουρκίας με τη Λιβύη ο Ερντογάν υπογράμμισε: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τη συμφωνία με τη Λιβύη, όπως δεν έκανε πίσω ούτε στη Συρία».

«Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την τδβκ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος)», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά την καθέλκυση δύο τουρκικών υποβρυχίων.

Και συνέχισε: «Όσοι εποφθαλμιούν τα δικαιώματα της Τουρκίας με τα σχέδια που ετοιμάζουν πάνω σε νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, στα οποία δεν έχουν κυριαρχία, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν βρουν το δρόμο ανοιχτό. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα κατά της χώρας μας με χάρτες που φτιάχνουν στα τραπέζια. Αν παραιτηθούμε από τη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει με την ΤΔΒΚ και τη Λιβύη, αφήστε τις οικονομικές δραστηριότητες, δεν θα μας αφήσουν ούτε ακτή, ούτε και παραλία να ρίξουμε παραγάδι».


«Οι απέναντί μας δεν νοιάζονται ούτε συνειδητοποιούν τί εστί δικαίωμα, δίκαιο, δικαιοσύνη και ηθική. Η Τουρκία δεν πρόκειται επ’ ουδενί να κάνει πίσω από τη συμφωνία με τη Λιβύη, όπως δεν έκανε πίσω ούτε στη Συρία. Γνωρίζουμε καλά το λόγο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή: sigmalive.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.