Quantcast
Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα: Λόγω της εχθρότητας που νιώθει η Ελλάδα για την Τουρκία, πέθαναν δεκάδες άνθρωποι - enikonomia.gr
share

Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα: Λόγω της εχθρότητας που νιώθει η Ελλάδα για την Τουρκία, πέθαναν δεκάδες άνθρωποι

δημοσιεύτηκε:

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι», τιτλοφορείται το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Γενί Ακίτ.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές. Αυτή η κίνηση προκάλεσε –όπως αναφέρει- την αντίδραση του ελληνικού λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την γείτονα κυβέρνηση».

Στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να πάνε να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, έτοιμες ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας, αλλά η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. ακόμη δεν έστειλε βοήθεια και έτσι την πρώτη βοήθεια την πήρε από τους Κύπριους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, δεν πρόκειται για ενδεικτικό δημοσίευμα του Τύπου της Τουρκίας, καθώς στις περισσότερες έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων, υπάρχουν εκτενείς αναφορές στην τραγωδία που πλήττει τη χώρας μας, η πλειοψηφία των οποίων δείχνει συμπαράσταση. Μάλιστα, μεγάλη εφημερίδα της Τουρκίας είχε ελληνικό τίτλο στο πρωτοσέλιδό της.

Η συγκεκριμένη όμως εφημερίδα, πάντα κάπως θέλει να διαφοροποιείται και να δείχνει την εχθρότητά της απέναντι στην Ελλάδα και σε όλους τους «εχθρούς» της Τουρκίας.


Πηγή: ant1news.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.