Quantcast
Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Σερβίας η μείωση της ανεργίας - enikonomia.gr
share

Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Σερβίας η μείωση της ανεργίας

δημοσιεύτηκε:

«Προτεραιότητα  της κυβέρνησης  της  Σερβίας είναι η μείωση της ανεργίας»,  δήλωσε  ο Υπουργός Εργασίας  της  χώρας,  Αλεξάνταρ Βούλιν.

Αναλυτικότερα,  η ανεργία  της  Σερβίας  μειώθηκε το 2014 σε 17,6% έναντι  του 2013 που είχε καταγράψει μόλις  το 23%.

Μεταξύ άλλων  ο Σέρβος υπουργός τόνισε ότι: «η κυβέρνηση, θα κάνει ότι περνά από το χέρι  της για να μειώσει αυτό το ποσοστό, έχοντας στον πυρήνα των δράσεών της, την πτώση του ποσοστού της ανεργίας  κυρίως  των νέων». « Η ανεργία στους νέους διαμορφώνεται στο 26,8%, ένα υπερβολικά υψηλό ποσοστό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλιν  στον τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου,  Pink.

Εν συνεχεία ο ίδιος ανέφερε ότι: «για το 2015, η Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης προβλέπει την υλοποίηση μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων το 50% θα αφορά τους νέους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 30 ετών». 

«Πέραν των σχεδιαζόμενων και των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων απασχόλησης, η κυβέρνηση ξεκίνησε και την επίλυση προβλημάτων των εταιρειών που τέθηκαν υπό αναδιοργάνωση και διασφάλισε ένα κοινωνικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους που κατατάχθηκαν στην κατηγορία του πλεονάζοντος προσωπικού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Το ποσό των  16 δισεκατομμυρίων δηναρίων θα διατεθεί στο πρόγραμμα και επιπλέον   το ποσό  των 500 εκατομμυρίων δηναρίων θα χορηγηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Βούλιν.  «Μπορούμε να δώσουμε βοήθεια σε περισσότερους από 50.000 πολίτες», είπε.

Aπό την δική της πλευρά , η υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Βάνια  Ουντόβισιτς επισήμανε ότι: « η απασχόληση των νέων είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες της στρατηγικής 2015-2025, που ενέκρινε και υιοθέτησε το υπουργείο».

Τέλος η ίδια διευκρίνισε ότι: «οι  ομάδες εργασίας θα κάνουν έρευνα για να καταλήξουν στο τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουν δουλειά οι νέοι σε ιδιωτικές εταιρείες πιο εύκολα», συμπληρώνοντας ότι: «στις 3 Μαρτίου 2015, οι ομάδες εργασίας θα ξεκινήσουν το έργο τους, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε εταιρείες στο Βελιγράδι, στη Σουμπότιτσα, στο Κραγκούγιεβατς και τη Νις».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.