Quantcast
Προβληματισμός των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τις πολιτικές εξελίξεις - enikonomia.gr
share

Προβληματισμός των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τις πολιτικές εξελίξεις

δημοσιεύτηκε:

Τον προβληματισμό τους για τις πολιτικές εξελίξεις σε Αγγλία και ΗΠΑ, τα αβέβαια εκλογικά αποτελέσματα του 2017 σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία καθώς και το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου στην Ιταλία εκφράζουν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ηγεσίας της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒ, η συνάντηση κορυφής των Προέδρων της BusinessEurope πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των Συνδέσμων κ.κ.U.Grillo (BDI, Γερμανία), V.Boccia (Confindustria, Ιταλία), L.Armand (MEDEF, Γαλλία), C.Oudshoorn (VNO, Ολλανδία) ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τη δυναμική που αναπτύσσεται στα πολιτικά δρώμενα των χωρών τους, καθώς και τις πιθανές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή οικονομία από την άνοδο του λαϊκισμού και των «κλειστών συνόρων».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας στην παρέμβασή του μετέφερε τις εμπειρίες των Ελλήνων από τα χρόνια της εγχώριας κρίσης σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε εύκολες λύσεις» και τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να συνεργαστούν με τις κυβερνήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση ‘ανοικτών’ φιλο-επενδυτικών πολιτικών, που θα προσφέρουν οφέλη, με ασφάλεια δικαίου στους επενδυτές, δουλειές και κοινωνική πρόνοια στους πολίτες και έσοδα στα δημόσια ταμεία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.