Quantcast
Πως η Google μπορεί να δώσει προβάδισμα στην Ford στην κατασκευή αυτο-οδηγούμενων ΙΧ - enikonomia.gr
share

Πως η Google μπορεί να δώσει προβάδισμα στην Ford στην κατασκευή αυτο-οδηγούμενων ΙΧ

δημοσιεύτηκε:

Στην τρελή βιασύνη για διάθεση αυτόνομων οχημάτων, η Ford θα μπορούσε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό κάνοντας μια συμφωνία με την Google για την κατασκευή ενός στόλου της αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων με τις προδιαγραφές του γίγαντα της τεχνολογίας.

Το μεγάλο σύμφωνα με το Autonews είναι αντί της προσθήκης ηλεκτρονικών της Google σε ένα υπάρχον αυτοκίνητο, οι μηχανικοί της Ford θα ήταν πιθανό να κατασκευάσουν από την αρχή ένα όχημα και να μάθουν πολλά από τη διαδικασία.

Το αυτοκίνητο θα πρέπει να αναπτυχθεί από την αρχή και να φέρει όλα εκείνα τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα, LIDAR, ραντάρ και αισθητήρες κάμερας αλλά και υπολογιστή που απαιτούνται για να οδηγηθεί ένα όχημα αυτόνομα με ασφάλεια στο δρόμο. Με άλλα λόγια, θα μοιάζει με ένα κανονικό αυτοκίνητο, καθώς σε καμία περίπτωση η Google δεν θα ήθελε να αποδειχθεί το αυτόνομο όχημα σε ένα «αυτοκίνητα φούσκα».

Πηγές του Autonews αναφέρουν ότι οι συνομιλίες Ford-Google βρίσκονται σε εξέλιξη και, αν οριστικοποιηθεί κατά το διάλειμμα των διακοπών, θα μπορούσε να ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2016 κατά τη διάρκεια της Διεθνούς ‘Εκθεσης Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας. Καμία εταιρεία ωστόσο δεν θα επιβεβαιώσει τη συμφωνία.

Από την άλλη μεριά η Ford αναμένεται επίσης να δημοσιοποιήσει την κινητικότητα γύρω από το μείζον θέμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ την επόμενη εβδομάδα.

Η Ford θα μπορούσε να βασίσει όχημα της Google σε μία από τις υφιστάμενες πλατφόρμες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Ford Fusion.

Αλλά είναι πιο πιθανό το όχημα θα κατασκευαστεί από την αρχή.

«Το όχημα θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Google, αλλά και σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας οχημάτων που η Ford έχει μεγάλη τεχνογνωσία» είπε ο αναλυτής AutoPacific Ντέιβ Σάλιβαν.

Η Ford πιέζετε επίσης για συνεργασία με την Google καθώς ο ανταγωνισμός έχει κάνει αρκετά βήματα προς την αυτόνομη οδήγηση οχημάτων.

‘Ηδη τεχνολογία αυτόματου πιλότου υπάρχει στο Model S της Tesla είναι στο δρόμο του Model S, ενώ και η Cadillac και θα υιοθετήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία στην ναυαρχίδα της CT6 sedan.

Επίσης Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων υπόσχονται αυτόνομη οδήγηση στα οχήματά τους μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενώ Mercedes-Benz, Audi, Lexus και BMW σπεύδουν να ενσωματώσουν τα χαρακτηριστικά της αυτόνομης οδήγησης. Έτσι, η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης επιβάλλεται να χρησιμοποιηθεί στην Lincoln η οποία αποτελεί την πολυτελή μάρκα της Ford…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.