Quantcast
Πώς η Σαουδική Αραβία θα συγκεντρώσει άλλα 100 δισ. τον χρόνο - enikonomia.gr
share

Πώς η Σαουδική Αραβία θα συγκεντρώσει άλλα 100 δισ. τον χρόνο

δημοσιεύτηκε:

Με αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, των φόρων στην ενέργεια, στα είδη πολυτελείας και στα ζαχαρούχα ποτά σχεδιάζει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να συγκεντρώσει άλλα εκατό δισεκατομμύρια δολάρια για τον ετήσιο προϋπολογισμό της. Το σχέδιο που παρουσίασε και σκοπεύει να υλοποιήσει, περιλαμβάνει την ενίσχυση των κρατικών εσόδων (πέραν αυτών που προέρχονται από το πετρέλαιο) προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός μέχρι το 2020.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στη Σαουδική Αραβία, εξήγησε πως τα σχεδιαζόμενα μέτρα θα ενισχύσουν τουλάχιστον κατά εκατό δισεκατομμύρια δολάρια τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι το 2020, τριπλασιάζοντας τα κρατικά έσοδα.

“Είναι ένα μεγάλο πακέτο μέτρων που έχει ως στόχο την αναδιάρθρωση ορισμένων τομέων που παράγουν έσοδα,” δήλωσε ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Τα έσοδα από μη πετρελαιοπαραγωγικές πηγές αυξήθηκαν κατά 35% το 2015 και διαμορφώθηκαν στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του προϋπολογισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.