Quantcast
"Πυρά" της Ιταλίας κατά της Μάλτας για το μεταναστευτικό: Η "απανθρωπιά" της είναι ο καθρέφτης της στάσης της Ευρώπης - enikonomia.gr
share

“Πυρά” της Ιταλίας κατά της Μάλτας για το μεταναστευτικό: Η “απανθρωπιά” της είναι ο καθρέφτης της στάσης της Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

“Πυρά” κατά της Μάλτας εξαπέλυσε η Ιταλία λίγο πριν από τη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό

“Η απανθρωπιά της Μάλτας είναι ο καθρέφτης της στάσης της Ευρώπης” τόνισε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Ντανίλο Τονινέλι με ανάρτησή του στο Facebook μετά την άρνηση της Βαλέτα να δεχθεί το πλοίο “Lifeline” με σημαία Δανίας.

Ο Τονινέλι δήλωσε πως το Lifeline, στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 230 μετανάστες, έχει σταματήσει στα ύδατα ανοικτά της Μάλτας που ανήκουν στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της χώρας αυτής. Πρόσθεσε πως καμιά άλλη χώρα δεν συντονίζει επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει πως η ευθύνη της Μάλτας εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη.

Η Μάλτα είχε προηγουμένως δηλώσει πως δεν είναι αρμόδια επειδή οι αρχικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έγιναν από τη Λιβύη και το πλοίο παραβίασε την υποχρέωσή του να υπακούσει στις λιβυκές οδηγίες.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοαβέρο Μιλανέζι δηλώνει πως η ΕΕ υπήρξε ιδιαίτερα αδρανής στο μεταναστευτικό ζήτημα επιτρέποντας να επικρατήσουν στενά εθνικά συμφέροντα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.