Quantcast
Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο με νεκρούς στο Μόναχο- Πληροφορίες για πυρά και σε άλλα σημεία - enikonomia.gr
share

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο με νεκρούς στο Μόναχο- Πληροφορίες για πυρά και σε άλλα σημεία

δημοσιεύτηκε:

Φόβος και τρόμος στη Γερμανία από πυρά που άνοιξε άγνωστος
στο εμπορικό κέντρο “Olympia” στο Μόναχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί.
Πηγές της αστυνομίας του Μονάχο λένε ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας και μέχρι τώρα δεν έχει συλληφθεί κανένας.


Στο εμπορικό κέντρο υπάρχουν εγκλωβισμένοι επισκέπτες που
δεν μπορούν να φύγουν μέσα από τα καταστήματα, ενώ δόθηκε εντολή να κλείσει και
ο σταθμός του μετρό, καθώς στη Γερμανία έχει σημάνει συναγερμός.
Η Lynn Stein, η οποια εργάζεται στο εμπόρικο κέντρο, περιέγραψε στο CNN τις τρομακτικές στιγμές που έζησε: “Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς. Πήγαινα να αγοράσω κάτι, ενώ η συνάδελφός μου ήταν ακόμα μέσα στο μαγαζί. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει. Βγήκα κι εγώ έξω. Μετά άκουσα και πυροβολισμούς κοντά στο πάρκινγκ”.
Στο μεταξύ πληροφορίες, αναφέρουν πως υπάρχουν πυροβολισμοί και σε άλλο σημείο στο Στάχους του Μονάχου που είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και σε άλλο κεντρικό σημείο.
Για “υποψία τρομοκρατίας” έκανε λόγο αναφερόμενη στην επίθεση των ενόπλων στο εμπορικό κέντρο  η αστυνομία του Μονάχου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Το Μόναχο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” λόγω “μιας κατάστασης αμόκ”, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν το σύστημα προειδοποίησης “Κatwarn” μέσω των smartphones, ενώ τέθηκε σε ισχύ κατάσταση συναγερμού για “πιθανό μεγάλο αριθμό τραυματιών” στα νοσοκομεία της περιοχής, ο οποίος προβλέπει και ανάκληση των αδειών των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν συγκάλεσαν έκτακτη “συνάντηση (για τη διαχείριση της) κρίσης” της τοπικής κυβέρνησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.