Quantcast
Ρέγκλινγκ: Κίνδυνος να επιστρέψει η Ελλάδα στα ελλείμματα - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Κίνδυνος να επιστρέψει η Ελλάδα στα ελλείμματα

δημοσιεύτηκε:

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μια «δραματικής επιδείνωσης της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και τονίζει: «Το πρωτογενές πλεόνασμα που φαίνεται να είναι ασφαλές, αποσταθεροποιείται».

Ο γερμανός επικεφαλής του ESM δηλώνει ότι ένα κούρεμα χρέους δεν είναι οικονομικά απαραίτητο. Προσθέτει δε ότι είναι «οργισμένος» από την συνεχιζόμενη διατύπωση του αιτήματος για μείωση του ελληνικού χρέους εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Ρέγκλινγκ δηλώνει ότι αυτή η επιμονή «έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου».

Ο Ρέγκλινγκ θεωρεί απαράδεκτες της «επιθέσεις» του Αλέξη Τσίπρα στην Ισπανία και την Πορτογαλία και θυμίζει ότι η Αθήνα ήδη πληρώνει χαμηλότερους τόκους για τα δάνεια που έχει πάρει τονίζοντας ότι «η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία πληρώνουν τώρα περισσότερα σε σχέση με το ΑΕΠ τους».  Εκφράζει πάντως την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές των δανείων της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.