Quantcast
Reuters: Αρχές του 2015 το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Reuters: Αρχές του 2015 το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Οι εικασίες για το πότε θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην εφαρμογή ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες εβδομάδες και αναμένεται να ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει και της συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου.

Σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ωστόσο επισημαίνει πως η απάντηση για πότε θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια τέτοια κίνηση «κρύβεται» στα ίδια τα δάνεια του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται, τα φθηνά δάνεια προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ένας από τους κυριότερους τρόπους με τους οποίους η ΕΚΤ προσπαθεί να ρίξει χρήμα στην οικονομία της Ευρωζώνης και στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η αφομοίωση των ποσών αυτών δεν είναι η επιθυμητή, τότε θα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει με την λήψη νέων μη συμβατικών μέτρων.

Και όπως διευκρινίζεται η λήψη μη συμβατικών μέτρων από την ΕΚΤ τη δεδομένη στιγμή, σημαίνει αγορά κρατικών ομολόγων, όπως αυτές σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία.

Μία κίνηση την οποία το Βερολίνο αποδοκιμάζει, ωστόσο το Reuters τοποθετεί την σχετική απόφαση στις αρχές του 2015.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.