Quantcast
Reuters: Αρχίζουν οι διώξεις για το σκάνδαλο «Panama Papers» - enikonomia.gr
share

Reuters: Αρχίζουν οι διώξεις για το σκάνδαλο «Panama Papers»

δημοσιεύτηκε:

Οι φορολογικές αρχές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία διερευνούν ενδελεχώς τα στοιχεία πελατών του δικηγορικού γραφείου στον Παναμά που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου “Panama Papers”, μίας τεράστιας διαρροής δεδομένων πιθανής φοροδιαφυγής.

Η διαρροή αφορά σε περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια έγγραφα από τα αρχεία του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca, το οποίο εδρεύει στον φορολογικό παράδεισο του Παναμά, και φέρνει στο φως λεπτομέρειες για τη φορολογική συμπεριφορά χιλιάδων πελατών του.

Τα έγγραφα που βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, τα έγγραφα αποκαλύπτουν μυστικές υπεράκτιες συναλλαγές και δάνεια αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία οδηγούν σε στενούς φίλους του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Η φορολογική αρχής της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως διερευνά περισσότερους από 800 πλούσιους πελάτες της Mossack Fonseca. Αυτή τη στιγμή έχουμε εντοπίσει πάνω από 800 φυσικά πρόσωπα και έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε περισσότερους από 120 εξ αυτών με παροχέα υπεράκτιων υπηρεσιών που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.