Quantcast
Reuters: Αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – δανειστών - enikonomia.gr
share

Reuters: Αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου, το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για απαισιοδοξία σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έκβαση των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει αβέβαιη. «Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι πολύ αβέβαιο» εξήγησε και επισήμανε πως προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αξιωματούχος της ΕΕ επέμεινε ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει διακοπεί και πρόσθεσε ότι η ανταλλαγή διαφορετικών προτάσεων αποτελεί φυσιολογικά μέρος της διαπραγμάτευσης, Ωστόσο, ένας Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η πεντασέλιδη πρόταση των δανειστών – γεμάτη με διαγραφές και υπογραμμίσεις με κόκκινο χρώμα πάνω στη νέα ελληνική πρόταση – λίγο διαφέρει από την αρχική προσφορά τους στις 3 Ιουνίου και λαμβάνει λίγο υπόψη το έγγραφο της Αθήνας. 

“Φυσικά θέλουμε αλλαγές και αυτοί (οι Έλληνες) δεν θέλουν και αυτό είναι μέρος της διαδικασίας διαπργμάτευσης, αν και αυτή είναι λιγότερο αποτελεσματική όταν γίνεται δημόσια”, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την πλευρά των πιστωτών.

Πολλές πηγές δήλωσαν, σημειώνει το Reuters, ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κρατά τη σκληρότερη γραμμή κατά των ελληνικών προτάσεων. 

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.