Quantcast
Reuters: Ο κίνδυνος ενός grexit πιθανόν υποεκτιμάται - enikonomia.gr
share

Reuters: Ο κίνδυνος ενός grexit πιθανόν υποεκτιμάται

δημοσιεύτηκε:

“Ο κίνδυνος ενός Grexit πιθανόν υποεκτιμάται δηλώνουν Έλληνες αξιωματούχοι», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο η άποψη ότι ένα ένα Grexit μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς μεγάλη ζημιά για τα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωζώνης αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, με τις εκλογές να απέχουν μόλις έξι ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις και προτίθεται να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας που συνοδεύουν το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ενώ επιδιώκει και σημαντική διαγραφή του χρέους.

 Το γεγονός αυτό, αναφέρεται, έχει οδηγήσει σειρά Γερμανών πολιτικών και οικονομολόγων να δηλώσουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με έξοδο από την ευρωζώνη, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι επιθυμεί την παραμονή της.

Σύμφωνα με το βασικό επιχείρημα, με ποσοστό σχεδόν 80% του ελληνικού χρέους στα χέρια κυβερνήσεων κρατών-μελών της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασισμένη να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης μέσω των χρηματοοικονομικών αγορών θα ήταν περιορισμένος.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.