Quantcast
Reuters: Όλα τα βλέμματα στο Βερολίνο ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Reuters: Όλα τα βλέμματα στο Βερολίνο ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 22 Ιανουαρίου, καθώς εκτιμάται από πολλούς αναλυτές πως ο διοικητής του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης, Μάριο Ντράγκι, θα ανακοινώσει την έναρξη ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης-αντίστοιχο με αυτό των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας-το οποίο θα περιλαμβάνει την αγορά κρατικών ομολόγων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει το Βερολίνο απέναντι σε μία τέτοια απόφαση. Καθώς η ανάπτυξη στην οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει αδύναμη και οι προοπτικές για τον πληθωρισμό παραμένουν δυσοίωνες, είναι αμφίβολο αν η γερμανική πλευρά θα στηρίξει την αυτή την κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητά της.

«Ουσιαστικά, μία ρήξη μεταξύ Γερμανίας και  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα σημάνει μια νέα επικίνδυνη φάση για την Ευρώπη, κατά οποία οι δύο πιο σημαντικοί διαμορφωτές της πολιτικής στην Ευρώπη θα έρθουν σε αντιπαράθεση», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.