Quantcast
Reuters: Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν ως τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Reuters: Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν ως τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν έως τον Ιούνιο, αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Ελλάδα έχει επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Ιούνιο, γεγονός που μειώνει τους φόβους για επικείμενη χρεοκοπία της χώρας.

Ταυτόχρονα όμως μειώνονται και οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, άμεσα, με στόχο τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση αρνείται να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μέτρα που επιδεινώσουν περαιτέρω το ήδη δυσμενές οικονομικό κλίμα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Reuters.

“Η κατάσταση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας μπορεί να είναι σφικτή, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν έως τον Ιούνιο”, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Ο χρόνος όμως έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα, αφού μόνο προς το ΔΝΤ οι υποχρεώσεις της Ελλάδας – έως και τις 12 Μαΐου – ανέρχονται στα 950 εκατ. ευρώ.

Υπό το βάρος των φόβων για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.