Quantcast
Reuters: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα εκτροχιάσει το μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Reuters: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα εκτροχιάσει το μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Μηδαμινός χαρακτηρίζεται από τις διεθνείς αγορές ο κίνδυνος εκτροχιασμού του νέου ελληνικού προγράμματος, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο και θα αναδείξει το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, καθώς απομένουν μόλις δύο 24ωρα πριν την κάλπη της Κυριακής, για τις αγορές δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκτροχιασμού του νέου ελληνικού προγράμματος, λόγω του εκλογικού αποτελέσματος.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής, δεδομένης της οριακής διαφοράς που χωρίζει τα δύο μεγάλα κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, οι διεθνείς αγορές εμφανίζονται πεπεισμένες πως το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα υλοποιήσει τους όρους του νέου μνημονίου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, ο νικητής της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης – θρίλερ, θα χρειαστεί να προχωρήσει στην υλοποίηση φιλόδοξων και ριζικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το στοίχημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά και η πλήρης άρση των capital controls από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.