Quantcast
Ρωσία: Fitch και Moody's υποβάθμισαν σε Junk το αξιόχρεό της - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Fitch και Moody’s υποβάθμισαν σε Junk το αξιόχρεό της

δημοσιεύτηκε:

Στα τάρταρα βρίσκεται η οικονομία της Ρωσίας. Όπως μεταδίδει το news.abplive.com το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι οίκοι Fitch και Moody’s υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας κατά 6 βαθμίδες τοποθετώντας την στην κατηγορία «σκουπίδια».

Παράλληλα οι οίκοι επισημαίνουν πως οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, θέτουν υπό αμφισβήτηση την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία
Γιατί υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσία σε ” Β” από ” ΒΒΒ” που ήταν προηγουμένως και την τοποθέτησε στην κατηγορία “rating watch negative”. Οι κίνδυνοι για τη μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας αυξήθηκαν περαιτέρω από την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία , προσθέτει και τονίζει ότι οι κυρώσεις που απαγορεύουν οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στα θεμελιώδη λογιστικά μεγέθη της Ρωσίας από οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις.
Σύμφωνα με τον οίκο, μεγάλο μέρος των αποθεμάτων της Ρωσίας θα είναι άχρηστα για παρέμβαση σε συνάλλαγμα,

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες στη Ρωσία θα αποδυναμώσουν σημαντικά το ΑΕΠ της χώρας έναντι της αρχικής εκτίμησης του οίκου που ΄ήταν 1,6 % για το ΑΕΠ. Την ίδια ώρα οίκος προειδοποιεί ότι η Ρωσία ενδέχεται να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της λόγω των κυρώσεων

Moody’s: Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας παραμένει υπό εξέταση για περαιτέρω υποβάθμιση


Αλλά και ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά 6 βαθμίδες, σε Β3 από Baa3 που ήταν προηγουμένως. Την ίδια ο οίκος τονίζει ότι η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας παραμένει υπό εξέταση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Επίσης σημειώνει αναφορικά με την οικονομία της χώρας ότι το εύρος και η αυστηρότητα των κυρώσεων «έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες της Moody’s και θα έχουν σημαντικές πιστωτικές επιπτώσεις στην Ρωσία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.