Quantcast
Ρωσία: Σε ποιες χώρες διευκολύνεται η χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Σε ποιες χώρες διευκολύνεται η χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων

δημοσιεύτηκε:

Τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων για τους πολίτες συγκεκριμένων χωρών διευκολύνει η Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η  κυβέρνηση της Ρωσίας εργάζεται για  να χορηγούνται  οι θεωρήσεις διαβατηρίων με πιο απλές διαδικασίες  στους πολίτες 6 χωρών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται  η Ινδία, η Συρία και η Ινδονησία, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γεβγκένι Ιβανόφ.

«Πέραν της Ινδίας (η απλούστευση των διαδικασιών αφορά) την Αγκόλα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τη Συρία και τις Φιλιππίνες»  διευκρίνισε ο κ. Ιβανόφ.

Η συμφωνία 

Ο ίδιος είχε αναγγείλει πως η Μόσχα θα υπογράψει διακρατικές συμφωνίες για ταξίδια χωρίς να χρειάζονται βίζες για τους πολίτες 11 κρατών, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας, των Μπαρμπάντος, της Αϊτής, της Ζάμπιας, του Κουβέιτ, της Μαλαισίας, του Μεξικού και του Τρινιδάδ,  σύμφωνα με το TASS.

Αφότου άρχισε η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022, η Μόσχα προσπαθεί να καλλιεργήσει πιο στενές σχέσεις με την Κίνα, την Ινδία, χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ενώ οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ιαπωνία καταδίκασαν την εισβολή και επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία δεν έκαναν τίποτα από τα δύο. Η Ινδία τηρεί ουδέτερη στάση και αποφεύγει να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή,  ενώ έχει αυξήσει και σημαντικά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.