Quantcast
Ροτ: Η Ελλάδα έχει μπει σ' έναν καλό δρόμο - enikonomia.gr
share

Ροτ: Η Ελλάδα έχει μπει σ’ έναν καλό δρόμο

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα έχει μπει σ’ έναν καλό δρόμο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό τόσο οι δυνάμει επενδυτές όσο και οι εταίροι της ΕΕ να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες για τελευταία φορά με την παρούσα του ιδιότητα, τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει να πορεύεται η Ελλάδα στην οδό του εκσυγχρονισμού και της δημιουργίας θετικού κλίματος για επενδύσεις, ενώ σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στη χώρα του για τον σχηματισμό της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης είπε ότι ελπίζει πως θα συνεχίσει να στηρίζει το εγχείρημα για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη εντός ΕΕ.

Ο κ. Ροτ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να εκπέμψουμε και σήματα αλληλεγγύης απέναντι στο κομμάτι εκείνο του πληθυσμού της Τουρκίας που το βλέμμα του είναι στραμμένο προς την Ευρώπη”.

Σε ό,τι αφορά δε το προσφυγικό, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με τη δεδομένη κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα, “όλοι οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.