Quantcast
Russia Today: Η Ε.Ε. φοβάται στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία ή την Κίνα - enikonomia.gr
share

Russia Today: Η Ε.Ε. φοβάται στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία ή την Κίνα

δημοσιεύτηκε:

H εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη φοβάται το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί προς την Ρωσία για βοήθεια διατυπώνεται σε άρθρο του Russia Today με αφορμή το χθεσινό Eurogroup.

Ειδικότερα το ρωσικό δίκτυο επισημαίνει η Ελλάδα έχει λίγες μόνο ημέρες να αποφασίσει εάν θα συμφωνήσει σε μια παράταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ ή θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Στη δεύτερη περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει βοήθεια από αλλού, πιθανότατα από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες της BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα), σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι τυχόν αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας έως την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό διπλωμάτη, William Mallinson, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νευρική για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ψάξει αλλού μια καλύτερη συμφωνία.

«Φοβούνται, πάνω από όλα, την προσέγγιση της Ρωσίας, όπως θα έπρεπε να κάνει με βάση τα ιστορικά δεδομένα. Γιατί στο τέλος της ημέρας, γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι πιθανό να έχουν ένα δάνειο BRIC, πιθανώς με τη βοήθεια της Ρωσίας-Κίνας, με πολύ χαμηλότερα επιτόκια», ανέφερε ο Mallinson.

Τέλος υπενθυμίζεται πως ο Τσίπρας έχει δεχτεί πρόσκληση να επισκεφτεί την Κίνα από τον Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang, ενώ η Ρωσία εμφανίζεται ανοιχτή στο ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια στην Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.