Quantcast
Ρώμη: Διαμαρτυρία επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους στη διάσωση ιταλικών τραπεζών - enikonomia.gr
share

Ρώμη: Διαμαρτυρία επενδυτών που έχασαν τα χρήματά τους στη διάσωση ιταλικών τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Διαμαρτυρία έκαναν σήμερα το μεσημέρι, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ιταλίας στην Ρώμη, 130.000  μικρομέτοχοι και ομολογιούχοι,   οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη «διάσωση» τεσσάρων ιταλικών τραπεζών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Οι ομολογιούχοι και μέτοχοι έχασαν τα χρήματά τους κατά την «διάσωση» των τραπεζών Banca Etruria, Banca Marche, Cassa di Risparmio di Ferrara και Cassa di Risparmio di Chieti.

«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει, είμαστε θύματα απάτης», φώναζαν οι διαδηλωτές. Ανάμεσα στα βασικά αιτήματά τους είναι η επιστροφή των χρημάτων που είχαν επενδύσει στις τέσσερις τράπεζες και η παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας, Ινιάτσιο Βίσκο, λόγων ελλιπών και αναποτελεσματικών ελέγχων.

Άλλα συνθήματα που ακούστηκαν μπροστά στο μέγαρο Κοχ, έδρα της Τράπεζας της Ιταλίας: «τα μικρά ψάρια πάνε φυλακή, τα μεγάλα κρουαζιέρα», «η αποταμίευση δολοφονήθηκε από την χρηματοοικονομική τρομοκρατία».

Η επιτροπή η οποία εκπροσωπεί τους ομολογιούχους και μετόχους που έχασαν τα χρήματά τους στην πρόσφατη διάσωση, η οποία είχε το πράσινο φως της κυβέρνησης Ρέντσι, ζήτησε υποστήριξη και την αλληλεγγύη του πάπα Φραγκίσκου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.