Quantcast
Ρωσία: Οι επιπτώσεις από την υποτίμηση του ρουβλιού διαχέονται στην οικονομία - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Οι επιπτώσεις από την υποτίμηση του ρουβλιού διαχέονται στην οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Οι επιπτώσεις της μεγάλης υποτίμησης και των απότομων κινήσεων του ρουβλιού διαχέονται στη ρωσική οικονομία, καθώς εντάθηκε η πίεση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και αποδιαρθρώθηκε το εξωτερικό εμπόριό της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. 

Τα επιτόκια της διατραπεζικής έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 9 ετών σήμερα – το 3μηνιαίο επιτόκιο εκτοξεύθηκε στο 28,3% -, δείχνοντας τις εντάσεις που υφίσταται το τραπεζικό σύστημα της χώρας μετά από τρεις ημέρες διακυμάνσεων του ρουβλιού που κλόνισαν την εμπιστοσύνη στο ρωσικό νόμισμα. 

Δυτικές επιχειρήσεις, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έως εταιρείες επίπλων, σταμάτησαν προσωρινά τις πωλήσεις τους στη Ρωσία, καθώς δεν μπορούν να προσαρμόσουν τις τιμές τους αρκετά γρήγορα για να ανταποκριθούν στις κυμάνσεις του ρουβλιού. 

Οι ρωσικές εποπτικές Αρχές έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις εξαγωγές δημητριακών, σύμφωνα με μία εμπορική ένωση, για να αποτρέψουν ελλείψεις στην εγχώρια αγορά, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να αποκτήσουν ξένο συνάλλαγμα με πωλήσεις των προιόντων στο εξωτερικό. 

Αναλυτές δήλωσαν ότι η αυξανόμενη ένταση στις ρωσικές χρηματαγορές μπορεί να υποδηλώνουν υφέρπουσα κρίση του τραπεζικού τομέα. 

Analysts said growing signs of strain in the Russian money markets could point to a brewing crisis in the banking sector.

 

Πηγή: Financial Times

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.