Quantcast
Saxobank: Στο επίκεντρο τιμές παραγωγού ΕΕ και κατασκευαστικός κλάδος ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Saxobank: Στο επίκεντρο τιμές παραγωγού ΕΕ και κατασκευαστικός κλάδος ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα περιλαμβάνουν τις κατασκευαστικές δαπάνες, τον δείκτη οικονομικής αισιοδοξίας των Investor’s Business Daily/TechnoMetrica Institute of Policy and Politics, τον δείκτη Νέας Υόρκης του Institute for Supply Management, τον δείκτη Redbook και τις συνολικές και τις εγχώριες πωλήσεις οχημάτων.

Οι εταιρείες Guidewire Software (GWRE), Ascena Retail Group (ASNA), OmniVision Technologies (OVTI) και Powell Industries (POWL) πρόκειται να δημοσιεύσουν σήμερα τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

 

Μείωση εργοστασιακής δραστηριότητας

Ο δείκτης S&P 500 χθες μειώθηκε 0,7% κατά την κανονική συνεδρίαση καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις του Black Friday και την κατασκευαστική δραστηριότητα στην Κίνα υποσκέλισαν τα θετικά στοιχεία της εργοστασιακής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, τα οποία κατέδειξαν ότι ο ρυθμός της εργοστασιακής δραστηριότητας μειώθηκε σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το αναμενόμενο, τον Νοέμβριο.

Η Amazon.com (AMZN) υποχώρησε 3,7%, όταν η Υπηρεσία Επενδυτών της Moody’s υποβίβασε την πρόβλεψη πιστοληπτικής ικανότητας του συγκεκριμένου παρόχου από «σταθερή» σε «αρνητική», καθώς η εταιρεία προανήγγειλε την έκδοση μη καλυμμένων ομολογιών.

Οι εταιρείες του κλάδου τεχνολογίας, TripAdvisor (TRIP), Facebook (FB) και Apple (AAPL) υποχώρησαν 3,5%, 3,4% και 3,3%, αντίστοιχα. Η Halliburton (HAL) υποχώρησε 2,4%. Αντίθετα, η Diamond Offshore Drilling (DO), η Chevron (CVX) και η Exxon Mobil (XOM) σημείωσαν άνοδο της τάξης του 3,9%, 2,6% και 2%, αντίστοιχα, χάρη σε μια ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

Η Microsoft (MSFT) ενισχύθηκε 1,7%, αφού ανακοίνωσε τη μελλοντική εξαγορά της Accompli έναντι 200 εκατ. USD.

Στη Γηραιά ήπειρο, οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών παραγωγού της Ευρωζώνης και τη μεταβολή της ανεργίας στην Ισπανία.

 

Exel Industries SA (EXE): Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Το National Institute for Health and Care Excellence του Η.Β. δήλωσε ότι αποφάσισε να συστήσει τη χρήση του φαρμάκου κατά της λευχαιμίας της Roche Holding AG (ROG), το Gazyvaro, αφού η εταιρεία προσέφερε έκπτωση και κατέθεσε αναθεωρημένες αναλύσεις αποτελεσματικότητας κόστους.

Η μονάδα της Banco Santander SA (SAN), Santander Holdings USA, διόρισε τον Thomas Timothy Ryan, πρώην αντιπρόεδρο του τμήματος ρυθμιστικών υποθέσεων της JPMorgan Chase, ως μη εκτελεστικό πρόεδρο.

Η κυβέρνηση του Η.Β. ανακοίνωσε ότι έκλεισε αρχική συμφωνία με την GDF Suez SA (GSZ) και την Toshiba για την παροχή εγγύησης βοήθειας στη χρηματοδότηση ενός νέου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Μούρσαϊντ.

 

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αυξάνεται

Σε ετήσια βάση, η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε κατά 36,7% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με την αύξηση 36,9% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

Τα κέρδη σε μετρητά από την εργασία στην Ιαπωνία αυξάνονται λιγότερο από το αναμενόμενο:

Σε ετήσια βάση, τα κέρδη σε μετρητά από την εργασία στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο, λιγότερο από τις προσδοκίες της αγοράς και σε σύγκριση με την αναθεωρημένη αύξηση 0,7% που είχε δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο.

 

Η RBA διατηρεί σταθερό το βασικό της επιτόκιο

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) διατήρησε το επιτόκιό της στο 2,5%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς. Ο Glenn Stevens, διοικητής της RBA, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα προσδοκά ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα κινηθεί κάτω της γραμμής τάσης για τα επόμενα τρίμηνα. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα συνεχιζόμενα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξουν τη ζήτηση και θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον, ο ίδιος αναμένει ότι ο στόχος του 2% – 3% στον πληθωρισμό θα επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

 

Οι κατασκευαστικές άδειες στην Αυστραλία αυξάνονται

Σε εποχιακά προσαρμοσμένη ετήσια βάση, οι κατασκευαστικές άδειες στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Οκτώβριο, περισσότερο από τις προσδοκίες της αγοράς και σε σύγκριση με την αναθεωρημένη πτώση της τάξης του 11,4% που είχε δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.