Quantcast
Σε δημοψήφισμα παραπέμπει ο Ζάεφ για την αλλαγή του Συντάγματος - enikonomia.gr
share

Σε δημοψήφισμα παραπέμπει ο Ζάεφ για την αλλαγή του Συντάγματος

δημοσιεύτηκε:

Δύο πράγματα είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Free Europe και αναμεταδίδεται από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.

Το πρώτο είναι ότι εκτιμά ότι μέχρι τη Σύνοδο του Ιουνίου, δηλαδή σε ένα μήνα και κάτι, θα μπορεί να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό.

Στο δεύτερο που έχει μεγάλη σημασία, σε ότι έχει να κάνει με την αλλαγή του Συντάγματος που είναι μια πάγια θέση της ελληνικής πλευράς, ας αποφασίσει ο λαός στο δημοψήφισμα που θα ακολουθήσει.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως μπορεί ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί των Εξωτερικών «να κάνουν μια συμφωνία, αλλά είναι οι θεσμοί και οι λαοί των δύο χωρών που θα έχουν τον τελικό λόγο και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το δημοψήφισμα μπορεί να είναι διπλό και να αφορά στο πρώτο σκέλος την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα και στο δεύτερο εάν οι πολίτες θέλουν ή όχι την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι με « δημιουργικότητα» θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, για να συμπληρώσει ότι είναι πολιτικό το θέμα γιατί «οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση την οποία θα εφαρμόσουν και οι δύο χώρες».

«Η Ελλάδα επιδιώκει μια αλλαγή στο Σύνταγμά μας όσον αφορά το όνομά της χώρας», για να συμπληρώσει, ότι «πιθανόν η τελική απόφαση (σχετικά με την αλλαγή ονόματος) θα συνδεθεί με την ψήφο των πολιτών της ΠΓΔΜ για την παραχώρηση κάποιας κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνει μέλος της ΕΕ, κάτι που θέλουμε να δούμε», είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Alpha:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.