Quantcast
Σε ένα ισχυρό 2017 στοχεύει η Volkswagen - enikonomia.gr
share

Σε ένα ισχυρό 2017 στοχεύει η Volkswagen

δημοσιεύτηκε:

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να επωμιστεί το κόστος από την κρίση με τις εκπομπές ρύπων και ότι στοχεύει σε μια ακόμα καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2016, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η βασική μονάδα οχημάτων της συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

«Βλέπουμε καλές πιθανότητες να μπορούμε να συνεχίσουμε τις θετικές επιδόσεις της περυσινής χρονιάς», όταν η VW κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ χάρη στις πωλήσεις των οχημάτων Audi και Porsche, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της εταιρίας σήμερα.

Η VW αναμένει τα έσοδα του ομίλου να ξεπεράσουν το περυσινό επίπεδο ρεκόρ των 217 δισεκ. ευρώ κατά έως και 4% φέτος ενώ προβλέπει λειτουργικό περιθώριο 6-7%, συγκριτικά με 6,7% το 2016, είπε η εταιρία, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που έδωσε στις 24 Φεβρουαρίου.

Η εταιρία επίσης στοχεύει να ξεπεράσει το περυσινό επίπεδο ρεκόρ των 10,3 εκατ. οχημάτων που πούλησε.

«Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι το 2017 ένας ακόμα καλύτερος χρόνος από το 2016», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Αλλά η VW φαίνεται να καταγράφει αργή πρόοδο σε ό,τι αφορά το δυσκολότερο σημείο στον όμιλο, τη μεταστροφή της βασικής μονάδας αυτοκινήτων. Τα λειτουργικά κέρδη στη ομώνυμη μονάδα μειώθηκαν περαιτέρω στο 1,87 δισεκ. ευρώ το 2016 από τα 2,10 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα λόγω του υψηλότερους κόστους για το μάρκετινγκ αναφορικά με το dieselgate και την μείωση της ζήτησης στη Βραζιλία και άλλες βασικές αγορές, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Φρανκ Βίτερ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.