Quantcast
Σε χαμηλά 4 ετών η δημοτικότητα της Μέρκελ- Δείτε την πορεία της πτώσης - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλά 4 ετών η δημοτικότητα της Μέρκελ- Δείτε την πορεία της πτώσης

δημοσιεύτηκε:

Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών υποχωρεί η δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ μετά από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολονία και σε άλλες πόλεις την παραμονή Πρωτοχρονιάς, γεγονός που καταδεικνύει την άποψη της κοινής γνώμης για την «ανοικτή» πολιτική της ως προς το προσφυγικό.

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2011, όταν και η Ευρώπη βίωνε την αναταραχή από τις προσπάθειες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FG Wahlen. Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον αντίποδα βρίσκεται στην κορυφή των πιο δημοφιλών Γερμανών πολιτικών.

Το κόμμα της Μέρκελ υποχώρησε 2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα στο 37% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η Μέρκελ αντιμετωπίζει πιέσεις και μέσα στο κόμμα της για να λάβει αυστηρότερα μέτρα ώστε να περιορισθούν οι εισροές των προσφύγων μετά από τον αριθμό- ρεκόρ των 1,1 εκατ. αφίξεων πέρυσι.

«Δε σχολιάζω δημοσκοπήσεις» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Μέρκελ, Στέφεν Σέιμπερτ, «δεν το έκανα ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα το κάνω τώρα και στο μέλλον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.