Quantcast
Σε χαμηλά έξι ετών οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλά έξι ετών οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Η πτώση στα κόστη των γαλακτοκομικών και του φυτικού λαδιού παρέσυραν συνολικά τον κλάδο των τροφίμων με τις τιμές να υποχωρούν παγκοσμίως τον Ιούλιο στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο δείκτης για τις τιμές των τροφίμων της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ο οποίος μετράει τις μηνιαίες αλλαγές για ένα σύνολο τροφίμων που περιλαμβάνει σιτηρά, ελαιούχους σπόρους, γαλακτοκομικά, κρέας και ζάχαρη, άγγιξε τους 164,6 πόντους τον Ιούλιο, εμφανίζοντας μείωση της τάξης του 1% από τον Ιούνιο.

Τον Ιούλιο, ο δείκτης των τιμών των γαλακτοκομικών έπεσε κατά 7,2% από τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της χαμηλότερης ζήτησης εισαγωγών από Κίνα, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αμερική σε συνδυασμό με την άφθονη παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ.

Ο δείκτης για την τιμή του φυτικού λαδιού ήταν 5,5% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του Ιουνίου, αγγίζοντας τη χαμηλότερη αξία του από τον Ιούλιο του 2009. Ο δείκτης για τα σιτηρά ανέβηκε κατά 2% από τον Ιούνιο, αλλά παραμένει 10,1% χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα.

Τον Ιούλιο, ο δείκτης των τιμών του κρέατος παρέμεινε ελαφρώς αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, ενώ εκείνος της ζάχαρης ανέβηκε κατά 2,5%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.