Quantcast
Σέλινγκ: Δίκοπο μαχαίρι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Δίκοπο μαχαίρι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας

δημοσιεύτηκε:

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το γεγονός ότι η υπόθεση της Ελλάδας έχει περάσει τώρα στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, κάτι που ο ίδιος θεωρεί «δίκοπο μαχαίρι».  Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει κάποιο επιπλέον βήμα και πως “η μπάλα” βρίσκεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Όπως είπε.  όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται τελικά στο Eurogroup, το οποίο και φέρει την ευθύνη για αυτές, και το να συγκαλείται Σύνοδος Κορυφής, που πιθανόν δεν είναι δυνατό να προετοιμαστεί, διότι το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξουν αποφάσεις, ο ίδιος δεν το θεωρεί ιδιαίτερα σκόπιμο.

Δεν μπορεί να ακτιμηθεί αυτή τη στιγμή, είπε, αν το βράδυ της Δευτέρας θα επιτευχθεί λύση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπως επίσης κανένας δεν γνωρίζει αν οι Έλληνες θα κάνουν κάποια κίνηση και θα έλθουν με νέες προτάσεις. 

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε χθες στο Eurogroup νέες ιδέες καθώς, όπως είπε, «ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι έφερε μία νέα πρόταση, η οποία όμως δεν είναι νέα, αλλά είναι η πρόταση του ”φρένου” ελλείμματος, που ήθελαν ήδη από παλιά οι Έλληνες και που δεν είναι τίποτε το νέο».

Ο Σέλινγκ ανέφερε ότι με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν να συζητήσουν ποια στάση θα κρατήσουν, και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών ενεργούν στη βάση του αποκαλούμενου “Μνημόνιου κατανόησης” στο πλαίσιο της απόφασης που είχαν λάβει τον Φεβρουάριο, και στην οποία προβλέπεται μια ευελιξία που δεν γίνεται αποδεκτή από τους Έλληνες, ωστόσο οι υπουργοί Οικονομικών δεν μπορούν να κάνουν άλλο βήμα.

Ο Αυστριακός διέψευσε τη φημολογία που καλλιεργήθηκε χθες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να μείνουν κλειστές τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς, αν οι Αυστριακοί τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα μπορούν την ερχόμενη Δευτέρα να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τις τράπεζες, ο Σέλινγκ απάντησε καταφατικά.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.