Quantcast
Σέλινγκ: Καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα η συμφωνία - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα η συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Για την κατ’ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Hans Jörg Schelling. Όπως σημείωσε, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία «καλή λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα αλλά και εξίσου καλό συμβιβασμό για την Αθήνα και την Ευρωζώνη, με τον κίνδυνο ενός «Grexit» να έχει απομακρυνθεί».

Προσέθεσε, επίσης, τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξει για την έκβαση της τελικής συμφωνίας ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει η Αθήνα την Δευτέρα. Ο Hans Jörg Schelling συμπλήρωσε ακόμη: «Σκοπός της παράτασης δεν είναι μια άνευ τέλους επέκταση του προγράμματος, αλλά να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος και οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προτάσεις, οι οποίες, εφ όσο ν γίνουν δεκτές από τους θεσμούς μπορούν να ενσωματωθούν στο νέο πρόγραμμα».

Τέλος, σημείωσε: «Υπήρξε πάντα αυτή η σκέψη, πόσο ευέλικτο είναι το πρόγραμμα, και ήδη την περασμένη Τετάρτη «είχαμε φθάσει σχεδόν ακριβώς εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Τότε, όμως, υπήρχε ακόμη άρνηση, αλλά τώρα ήλθε η συγκατάθεση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και έγινε μια πολύ μακρά τηλεδιάσκεψη με την ελληνική κυβέρνηση για να διαμορφωθεί η δήλωση, όπως έχει τώρα».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.