Quantcast
"Σήμα" από την ΕΚΤ για μερική αλλαγή της πολιτικής της - enikonomia.gr
share

“Σήμα” από την ΕΚΤ για μερική αλλαγή της πολιτικής της

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη φαίνεται ολοένα και πιο ισχυρή και κάποιες παράμετροι της κατεύθυνσης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ίσως αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πίτερ Πράετ.

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη διαχέεται σε περισσότερες χώρες, τομείς και αγορές εργασίας, ενώ ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί κοντά στο στόχο έως το 2019, δήλωσε ο Πράετ σε συνέδριο.

Ενώ ο Πράετ δήλωσε ότι η κατεύθυνση πολιτικής μπορεί πράγματι να αλλάξει, τόνισε ότι η αλληλουχία των μελλοντικών βημάτων ή η σύνδεσή τους με μια διατηρήσιμη αύξηση του πληθωρισμού δεν είναι προς συζήτηση.

«Αυτά τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της μελλοντικής κατεύθυνσης της πολιτικής μας έχουν μια ξεκάθαρη λογική», δήλωσε ο Πράετ. «Όλα τα άλλα στοιχεία της μελλοντικής κατεύθυνσης πολιτικής αποτελούν παραμέτρους και μπορούν να ρυθμιστούν εκ νέου ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία».

Ο Πράετ πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι αξιωματούχοι θα αξιολογήσουν το πώς κατανέμονται οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας τον Ιούνιο, όταν η τράπεζα δημοσιοποιήσει τις νέες οικονομικές της προβλέψεις.

Η ΕΚΤ βλέπει επίσης τον πληθωρισμό να κινείται γύρω στο 1,5% φέτος πριν αυξηθεί λίγο τα επόμενα χρόνια, κοντά στο στόχο της ΕΚΤ για επίπεδα μόλις κάτω του 2% έως το 2019, δήλωσε ο Πράετ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.