Quantcast
Sinn: Γαλλία και νότια Ευρώπη θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Sinn: Γαλλία και νότια Ευρώπη θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και το αδύναμο ευρώ μπορεί να ενισχύσουν την γερμανική οικονομία και το 2016. Ωστόσο ο πρόεδρος του Ifo ανησυχεί για τη Νότια Ευρώπη αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ifo Hans-Werner Sinn αναμένεται το επόμενο έτος, ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, αλλά βλέπει δύο μεγάλους κινδύνους που περιλαμβάνουν μια ισχυρότερη πτώση στην κινεζική οικονομία και μια νέα κρίση στη ζώνη του ευρώ καθώς τα προβλήματα απλά συγκαλύπτονται.

Η Γαλλία και οι χώρες της νότιας Ευρώπης υιοθετούν καθυστερημένα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Οι πολιτικές αβεβαιότητες είναι μεγάλες στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν λειτουργεί κάτω από το ευρώ. Η Γαλλία και η Νότια Ευρώπη έχουν κολλήσει σε μια χρόνια κρίση, μαζική ανεργία τα οποία οδηγούν σε πολιτική ριζοσπαστικοποίηση, και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Sinn.

Τα χρέη άλλων κρατών-μελών μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την Γερμανία γιατί κανείς δεν θα σώσει την Γερμανία αν δεν αποπληρωθούν τα χρέη προς εκείνη ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ifo…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.