Quantcast
Σκάνδαλο η διαχείριση της τρομοκρατικής επίθεσης - enikonomia.gr
share

Σκάνδαλο η διαχείριση της τρομοκρατικής επίθεσης

δημοσιεύτηκε:

Ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση σε κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ο γερμανικός τύπος σχολιάζει τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα η γερμανική κυβέρνηση. Το σχόλιο της εφημερίδας Die Welt: «Είναι σωστό να λέει κανείς: ‘Δεν θα επιτρέψουμε να μας στερήσουν τον τρόπο ζωής μας!’. Είναι όμως λάθος μετά από μια επίθεση να συμπεριφέρεται κανείς σαν να μην συνέβη τίποτα. Χρειάζεται μια υπεύθυνη στάση η οποία πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στην πολιτική.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο: αυτό το κράτος κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες του. Αυτό το κράτος δεν δέχεται χώρους μέσα στους οποίους εξαπλώνεται ο ισλαμισμός. Αυτό το κράτος ελέγχει τα σύνορά του. Αυτό το κράτος προφυλακίζει και απελαύνει επίδοξους τρομοκράτες. Όλα αυτά δεν πρόκειται μεν να εμποδίσουν το έργο μανιακών μεμονωμένων δραστών, ωστόσο είναι η μόνη λογική στάση για να διαχειριστεί κανείς ανοιχτά τον τρομοκρατικό κίνδυνο και να υπερασπιστεί σε μόνιμη βάση τον τρόπο ζωής μας».

Η Märkische Oderzeitung γράφει: «Τα λάθη στον τρόπο αντιμετώπισης των συγγενών των θυμάτων είναι αμελητέα σε σχέση με το ότι οι γερμανικές αρχές ασφαλείας θα μπορούσαν να είχαν εμποδίσει εύκολα την τρομοκρατική επίθεση. Το ότι ένα χρόνο μετά δεν υπάρχουν εξηγήσεις για την αποτυχία των υπηρεσιών είναι σκάνδαλο. Και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Διότι η διάθεση που επιδεικνύουν μέχρι στιγμής οι μυστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος στο να ενημερώνουν επιτρέπει μόνο ένα συμπέρασμα: δεν έβαλαν μυαλό».

Πηγή πληροφοριών: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.