Quantcast
Σλοβενία- Κροατία: Δημόσια διαβούλευση για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Αδριατική - enikonomia.gr
share

Σλοβενία- Κροατία: Δημόσια διαβούλευση για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Αδριατική

δημοσιεύτηκε:

Η Σλοβενία έχει λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα καθώς «εγκαινιάζει» μια εκτίμηση των διασυνοριακών επιπτώσεων των έργων, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων STA.

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στις ιστοσελίδες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, εξέλιξη που σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου 30 ημερών δημόσιας διαβούλευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν το ρυθμιστικό σχέδιο και το πρόγραμμα των ερευνητικών εργασιών, καθώς και μια στρατηγική μελέτη για τις επιπτώσεις του σχεδίου στο περιβάλλον.

Η Σλοβενία ζήτησε να συμπεριληφθεί στην αξιολόγηση των διασυνοριακών επιπτώσεων, τον Ιανουάριο, με το επιχείρημα ότι το έργο θα μπορούσε να έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε σλοβενικό έδαφος.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης των εγγράφων από τη Σλοβενία, αντιπροσωπείες των δύο χωρών αναμένεται να έχουν συνάντηση για να συζητήσουν πιθανές διασυνοριακές επιπτώσεις, μέτρα για την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών, και τον τρόπο με τον οποίο το κοινό και οι αρμόδιες αρχές θα ενημερωθούν για την πρόοδο του έργου.

Έξι εταιρείες έχουν υποβάλει προσφορές για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Αδριατική και οι συμβάσεις θα υπογραφούν σύντομα. Η εξερεύνηση θα διαρκέσει τρία με έξι χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.