Quantcast
Σόιμπλε: Για κάθε νέα κυβέρνηση υπάρχει το ραντεβού με την πραγματικότητα - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Για κάθε νέα κυβέρνηση υπάρχει το ραντεβού με την πραγματικότητα

δημοσιεύτηκε:

«Φθάσαμε στην σωστή απόφαση. Το Eurogroup έχει τώρα την σαφήνεια που ζητούσε», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού Eurogroup. «Το σημαντικότερο σημείο της συμφωνίας είναι το γεγονός πως οι δεσμεύσεις σχετίζονται σαφώς με το πρόγραμμα και ότι η τετράμηνη παράταση θα συμφωνηθεί, μόνο εφόσον πληρούνται οι όροι. Επιπλέον, η Αθήνα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες» προσέθεσε ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως μέχρι την Τρίτη το Eurogroup θα έχει την γνωμοδότηση των τριών ευρωπαϊκών θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα. Σημείωσε, παράλληλα, πως αν το πρόγραμμα δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία, δεν θα γίνουν και οι καταβολές των προβλεπόμενων κεφαλαίων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό επισημαίνοντας: «Έίχα προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Για κάθε νέα κυβέρνηση υπάρχει το ραντεβού με την πραγματικότητα». Δήλωσε, επίσης, πως θα δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει την αποψινή απόφαση στους ψηφοφόρους της.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.