Quantcast
Σόιμπλε: Κανείς δεν περιμένει να υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Κανείς δεν περιμένει να υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου

δημοσιεύτηκε:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη», ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα πλαίσια ομιλίας του στο Council on Foreign Relations, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την κρίση και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, σχολίασε ακόμα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, ενώ διεμήνυσε ότι κανείς δεν περιμένει να υπάρξει συμφωνία στην Ρίγα, στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα είναι «σε ένα απύθμενο πηγάδι, χωρίς ίχνος ανταγωνιστικότητας».

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος, για να προσθέσει με νόημα ότι «η ΕΕ είναι ευθύνη όλων των μελών».

Για την ανάγκη μιας ισχυρής γερμανικής οικονομίας, έκανε λόγο, στη συνέχεια, ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης, η οποία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κρίση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι σε θέση «μόνο να αγοράζει χρόνο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.