Quantcast
Σόιμπλε: Οι μηδενικές αυξήσεις φόρων στη Γερμανία θα εξαρτηθούν από το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Οι μηδενικές αυξήσεις φόρων στη Γερμανία θα εξαρτηθούν από το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι η επίτευξη του στόχου του γερμανικού προϋπολογισμού για μηδενικό επιπλέον δανεισμό του κράτουςκαι μηδενικές αυξήσεις φόρων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης.

«Με αυτή την επιφύλαξη για την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης, θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκπροσώπους γερμανικών βιομηχανιών και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τήρησε την υπόσχεσή του, καθώς για το 2014 και το 2015 παρουσίασε προϋπολογισμούς χωρίς νέα χρέη, ενώ το ίδιο προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαβούλευση.

Η πολιτική ωστόσο, βρίσκεται, λόγω της προσφυγικής κρίσης, ενώπιον μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 60 ετών, τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

«Έχω δηλώσει ότι θα θέλαμε, αν είναι δυνατό, να το προχωρήσουμε χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη. Στην πολιτική μου οικογένεια με ρώτησαν:

Γιατί λες “αν είναι δυνατόν;”

Διότι η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, έκανε λόγο για «απίστευτη πιθανότητα κινδύνου για τα δημοσιονομικά», καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλείται να δώσει σημαντική οικονομική ενίσχυση – η αρχή θα γίνει με ένα δισεκατομμύριο ευρώ – στα κρατίδια τα οποία επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τις αφίξεις εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.