Quantcast
Σοκ και αποτροπιασμός στην Κύπρο από την ομολογία του "Ορέστη" - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση και άλλων σορών - enikonomia.gr
share

Σοκ και αποτροπιασμός στην Κύπρο από την ομολογία του “Ορέστη” – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση και άλλων σορών

δημοσιεύτηκε:

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του35χρονου ίλαρχου που παραδέχτηκε στους ανακριτές συνολικά επτά δολοφονίες, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό στην Κύπρο. Ο “Ορέστης” υπέδειξε στις Αρχές, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, ένα τρίτο πτώμα στο πεδίο βολής της Ορούντας. Όπως παραδέχτηκε, πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι δεν θυμόταν ούτε την ταυτότητα ούτε την εθνικότητα της γυναίκας.

Ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τους ανακριτές και υπέδειξε τον χώρο, έναν λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα όπου εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός. Ακολούθως, ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία ενώ νωρίτερα παραδέχθηκε τον φόνο της Μαρικάρ και τη διάπραξη άλλων δύο, με τρία θύματα. Συνολικά, παραδέχτηκε επτά φόνους και πρόκειται για την, 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό, την 6χρονη κόρη της Μary Rose, Sierra, η οποία αγνοείται, με τις έρευνες να εστιάζονται στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες. Την 30χρονη Maricar Valdez Arquila επίσης από τις Φιλιππίνες. Μια άγνωστη γυναίκα πιθανόν από το Νεπάλ ή την Ινδία το πτώμα της οποίας υπέδειξε στο πεδίο βολής της Ορούντας. Μιας μητέρας από τη Ρουμανία η οποία στη βάση δημοσιογραφικής έρευνας φέρεται να είναι η Livia Florentina Bunea 36 ετών και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea. Στη συνέχεια ο 35χρονος, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπέδειξε στους ανακριτές χώρο πλησίον του μεταλλείου στο Μιτσερό όπου δολοφόνησε τρία εκ των θυμάτων του τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι επιχειρήσεις στο Μιτσερό και συγκεκριμένα στην κόκκινη λίμνη, θα αρχίσουν σήμερα Μ. Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επτά δολοφονίες τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί. Η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί έως σήμερα είναι αυτή της Mary Rose. Παράλληλα, θα επαναρχίσουν οι έρευνες και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, σημείο στο οποίο ισχυρίζεται ο 35χρονος, ότι βρίσκεται η 6χρονη Sierra.

Δύτης με ειδική στολή, μέσω της οποίας θα γίνεται η παροχή οξυγόνου, θα καταδυθεί και θα παραμείνει στον βυθό της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, μέσω ενσωματωμένης κάμερας, θα δίνει εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην επιφάνεια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και στο σημείο όπου εντοπίστηκε χθες το πτώμα γυναίκας, στο πεδίο βολής στην Ορούντα. O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο, Μ. Σάββατο για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησης.

Πηγή: sigmalive.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.