Quantcast
SOS από Μοσκοβισί για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

SOS από Μοσκοβισί για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Χαμηλότερη των προσδοκιών εκτιμά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ο αρμόδιος Επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη μελλοντική πορεία. “Δυστυχώς, η πρόβλεψη για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί. Γενικά, πλέον αναμένουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι θετική αλλά χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε”, είπε ο Μοσκοβισί σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον της Ουάσινγκτον.

Οι κορυφαίοι παράγοντες προετοιμάζονται για τη κρίσιμη συνάντηση (εαρινή Σύνοδος ΔΝΤ) και ο Επίτροπος Μοσκοβισί όπως σημείωσε θα δώσει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις στις 3 Μαϊου.

Όπως σημείωσε, ιδιαίτερες είναι οι προκλήσεις στην Γηραιά Ήπερο λόγω της προσφυγικής κρίσης και των μεταναστευτικών ροών, επίσης  θέματα ασφαλείας που μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν εξελίξεις που θα εξελιχθούν σε προσκόμματα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη”. Σημείωσε όμως ότι όλα αυτά δεν σηματοδοτούν μια “θεμελιώδη και διαρκή αδυναμία” αλλά σημαίνουν ότι “πρέπει να αναλάβουμε ακόμη πιο αποφασιστική δράση για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη”.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.