Quantcast
Σούνακ: Η Δύση θα πρέπει να είναι πιο τολμηρή σε ό,τι αφορά την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων - enikonomia.gr
share

Σούνακ: Η Δύση θα πρέπει να είναι πιο τολμηρή σε ό,τι αφορά την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

δημοσιεύτηκε:

Τα κράτη της Δύσης θα πρέπει είναι πιο τολμηρά σε ό,τι αφορά την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που πάγωσαν μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022,  ανέφερε σε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Times ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από την έναρξη του πολέμου. Παράλληλα ο κ. Σούνακ υπογραμμίζει πως η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα μεγάλης εμβέλειας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυρομαχικά, καθώς και άλλη βοήθεια.

«Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί σε ό,τι αφορά την κατάσχεση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία», τονίζει ο Σούνακ.

Η συζήτηση του Ντόμινικ Τζόνσον με τον Γουόλι Αντεγέμο

Υπενθυμίζεται πως το θέμα αυτό το συζήτησε τον προηγούμενο μήνα ο Βρετανός υπουργός Επενδύσεων Ντόμινικ Τζόνσον με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Γουόλι Αντεγέμο, υπογραμμίζοντας πως όλα θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.  Σημειώνεται δε πως το 2022 η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και ο Καναδάς πάγωσαν τα  περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας αξίας περίπου 300 δισ. δολαρίων. Η G7 εξετάζει το ενδεχόμενο κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να πληρώσει η Μόσχα για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει με την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προέτρεψε επίσης τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. «Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε όσα έχει κάνει η Αμερική για την Ουκρανία και για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Τους προτρέπω να συνεχίσουν την υποστήριξή τους και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουν», σημειώνει ο Σούνακ.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεσμεύτηκε χθες το Σάββατο να επενδύσει 245 εκατ. στερλίνες (ή αλλιώς 287 εκατ. ευρώ) στην παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.