Quantcast
Σούλτς: Η Ελλάδα δεν έχει περίοδο χάριτος - enikonomia.gr
share

Σούλτς: Η Ελλάδα δεν έχει περίοδο χάριτος

δημοσιεύτηκε:

Κρίσιμο χαρακτηρίζει το ερχόμενο τετράμηνο για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι χρειάζεται «ευελιξία» από όλες τις πλευρές, ώστε να τηρηθούν τόσο οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και να γίνει σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού.

Σε συνέντευξη στην EurActiv.gr ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το γεγονός ότι έχει λίγο χρόνο για την μετάβαση. «Αυτό θα είναι σημαντικό, προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ενώ ταυτόχρονα, να διαμορφώσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα αντανακλά την ψήφο του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση για τις πρώτες εντυπώσεις από την νέα ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μάρτιν Σούλτς απάντησε: «Οι εντυπώσεις μου είναι αυτές που θα είχα για κάθε νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα σύνολο ανθρώπων που χρειάζεται κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί στο καθήκον της διακυβέρνησης. Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι αυτή η ‘’περίοδος χάριτος’’ δεν υπήρξε ποτέ για την ελληνική κυβέρνηση, λόγω των εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών που ήλθαν αμέσως μετά τις εκλογές. Επομένως, υπήρξε λίγος χρόνος για τον Τσίπρα να γίνει από ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός της χώρας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους υπουργούς. Θα πρέπει πάντα να έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν μιλάμε για αυτή την κυβέρνηση».

Όπως τονίζει, «οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την τύχη των δεσμεύσεων της Ελλάδας και του σεβασμού της επιθυμίας των ψηφοφόρων. Ο κύκλος μπορεί να τετραγωνιστεί, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δείξουν κάποια ευελιξία. Αλλά προτού δειχθεί αυτή η ευελιξία, πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μόνο εάν όλοι χρησιμοποιήσουν αυτό το 4μηνο παράθυρο ευκαιρίας εποικοδομητικά, εξετάζοντας ειδικά το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup ομαλά και γρήγορα. Γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για να εμφανιστούν νέα στοιχεία ή για λεκτικές διαμάχες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.