Quantcast
Spiegel Online: «Ευκαιρία για την Τουρκία το αποτέλεσμα των εκλογών» - enikonomia.gr
share

Spiegel Online: «Ευκαιρία για την Τουρκία το αποτέλεσμα των εκλογών»

δημοσιεύτηκε:

Ως δυνατότητα για τον πρόεδρο Ερντογάν να αποδείξει εάν κατάλαβε πώς λειτουργεί η δημοκρατία αποτιμά το Spiegel Online την έκβαση των τουρκικών εκλογών.

«Μέχρι τώρα δημοκρατία σήμαινε για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η διεξαγωγή εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια. Κατά τ’ άλλα ο λαός δεν είχε και πολλά να πει. Κάθε κριτική αποκρούονταν, κάθε αντίρρηση ερμηνευόταν ως εχθρική επίθεση».

Για πρώτη φορά όμως τώρα το Kόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πρέπει να συνεργαστεί ούτως ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Τώρα η Τουρκία έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι ως σημαντικότερη χώρα στην περιοχή και ως ένας σχετικά σταθερός παράγοντας εξουσίας στην εγγύς και μέση Ανατολή, έχει καταλάβει τι σημαίνει δημοκρατία.

Οι ψηφοφόροι έδωσαν εντολή στους πολιτικούς, η οποία λέει: Συζητείστε, ξεπεράστε τις διαφορές σας και καθίστε σε ένα τραπέζι αντί να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον!

Αυτό όμως θα σήμαινε συμβιβασμούς, εξισορρόπηση και σεβασμό στις απόψεις των μειονοτήτων».

Πάντως ο συντάκτης δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος αφού ολοκληρώνει το άρθρο με την εξής πρόταση:

«Ήδη από τώρα στο AKP μιλούν για νέες εκλογές. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι δημοκρατία σημαίνει και συμβιβαστική διάθεση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.