Quantcast
Στα 40 δισ. το κόστος του Brexit για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Στα 40 δισ. το κόστος του Brexit για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Έρευνα της Boston Consulting Group (BCG) που δημοσιεύθηκε από τους Financial Times υπολογίζει πως το κόστος του Brexit για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με υποκαταστήματα στη Βρετανία θα φτάσει μέχρι και τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιπλέον κεφάλαια προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά από την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Στην έκθεση της Boston Consulting Group έχουν ληφθεί υπόψη περίπου 60 ευρωπαϊκές τράπεζες με υποκαταστήματα στη Βρετανία., μεταξύ των οποίων και τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Deutsche Bank, η BNP Paribas και η Societe Generale. Οι αναλυτές της Boston Consulting Group σημειώνουν πως η Ευρώπη δεν είναι τόσο σημαντική για τις αμερικανικές τράπεζες, διότι από εκεί εξασφαλίζουν το 20% με 30% των κερδών από τις αγορές κεφαλαίου. Ωστόσο, η Βρετανία είναι πιο σημαντική για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το 70% των δραστηριοτήτων τους στις αγορές κεφαλαίου πραγματοποιείται στη χώρα αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται πως θα χρειαστούν σε επιπλέον κεφάλαια τα βρετανικά υποκαταστήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα 10 δισεκατομμύρια αφορούν στις γερμανικές τράπεζες. Μάλιστα, επισημαίνεται πως οι δέκα κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα περισσότερα κεφάλαια για να μπορούν οι θυγατρικές τους στη Βρετανία να ικανοποιήσουν πλέον τα νέα κριτήρια από την Τράπεζα της Αγγλίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.