Quantcast
Standard & Poor's: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας - enikonomia.gr
share

Standard & Poor’s: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιαπωνίας

δημοσιεύτηκε:

Ο οίκος Standard & Poor’s υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας κατά μία μονάδα στο Α+, λέγοντας ότι η οικονομική υποστήριξη για το αξιόχρεο της χώρας συνεχίζει να αποδυναμώνεται τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια.

Ο S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιαπωνίας κατά μία μονάδα από το ΑΑ- στο Α+, το οποίο είναι τέσσερις μονάδες χαμηλότερα από την ανώτατη αξιολόγηση του ΑΑΑ. Ο διεθνής οίκος αναβάθμισε τις προοπτικές από αρνητικές σε σταθερές.

Πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση της Ιαπωνίας από την S&P από τον Ιανουάριο του 2011. Πέρυσι τον Δεκέμβριο, η Moody’s Investors Service υποβάθμισε την Ιαπωνία στο Α1, ενώ τον Απρίλιο η Fitch Ratings αναθεώρησε επί τα χείρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, υποβαθμίζοντάς την κατά μία μονάδα στο Α.

«Πιστεύουμε ότι η πιθανότητα μιας οικονομικής ανάκαμψης στην Ιαπωνία αρκετά ισχυρής για να αποκαταστήσει την οικονομική στήριξη του αξιόχρεου σε αναλογία με την προηγούμενη εκτίμησή μας, έχει μειωθεί», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι «παρά τις αρχικές υποσχέσεις, πιστεύουμε ότι η στρατηγική οικονομικής ανάκαμψης της κυβέρνησης – γνωστή ως Abenomics – δεν θα είναι σε θέση να αντιστρέψει αυτή την επιδείνωση στα επόμενα 2-3 χρόνια”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.