Quantcast
Σταθεροποιούνται οι τιμές κατοικιών στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Σταθεροποιούνται οι τιμές κατοικιών στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Η αγορά ακινήτων στις μεγάλες κινεζικές πόλεις συνέχισε να σταθεροποιείται μετά την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων από τις Αρχές με στόχο να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών, σύμφωνα με επίσημη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Από τις 70 μεγάλες και μεσαίου μεγέθους πόλεις που μελετήθηκαν, στις 35 παρατηρήθηκε μείωση των τιμών σε μηνιαία βάση ή επιβράδυνση της αύξησης των τιμών τον Μάιο, σε σχέση με 31 πόλεις στην αντίστοιχη έρευνα του Απριλίου, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (NBS).

Σε 29 πόλεις παρατηρήθηκε επιβράδυνση της αύξησης των τιμών σε ετήσια βάση τον Μάιο, ανέφερε η NBS.

«Οι τιμές των νέων κατοικιών σε 15 μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων του Πεκίνου, της Σανγκάης και του Σεντζέν συνέχισαν να σταθεροποιούνται τον Μάιο χάρη στις στοχευμένες πολιτικές των τοπικών κυβερνήσεων», ανέφερε ο Λιου Τζιανγουέι, στέλεχος της NBS. Από πέρυσι τον Οκτώβριο, οι τοπικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν μια σειρά μέτρων, όπως υψηλότερή προκαταβολή, αυξημένα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια και αυστηρότερους περιορισμούς στην αγορά ακινήτων, προκειμένου να συγκρατήσουν τις αυξανόμενες τιμές κατοικιών και να αποτρέψουν πιθανές φούσκες στην αγορά ακινήτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.