Quantcast
Στίγκλιτς: Έχω διαφορετικές απόψεις για την οικονομία από τον Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Στίγκλιτς: Έχω διαφορετικές απόψεις για την οικονομία από τον Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Βάλλει κατά του θεσμού της τρόικας και των προγραμμάτων λιτότητας που επιβλήθηκαν στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας ο διάσημος οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Μιλώντας από την Ουάσιγκτον, στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Στίγκλιτς δήλωσε ξεκάθαρα πως τα προγράμματα της τρόικας υπονόμευσαν το μέλλον της Ευρώπης.

Η καθαρή επίδραση όλων των οικονομικών προγραμμάτων που επέβαλε η τρόικα ήταν η υπονόμευση του μέλλοντος της Ευρώπης, εξήγησε, για να προσθέσει πως τα μοντέλα που χρησιμοποίησε η τρόικα ήταν λανθασμένα, αφού βασίστηκαν σε εσφαλμένες εκτιμήσεις, οι όποιες – όπως προέκυψε αργότερα – δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές.

“Οι απόψεις μου για την οικονομία είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε”, τόνισε επίσης ο Στίγκλιτς, αφού οι δύο άντρες μετείχαν στο ίδιο πάνελ συζήτησης.

Ο ίδιος προειδοποίησε για τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας που μαστίζουν την Ευρώπη και προειδοποίησε πως μια ολόκληρη γενιά έχει καταστραφεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.