Quantcast
Στην Αττάλεια το Ορούτς Ρέις – Δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex - enikonomia.gr
share

Στην Αττάλεια το Ορούτς Ρέις – Δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex

δημοσιεύτηκε:

Στο λιμάνι της Αττάλειας επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούς Ρέις, καθώς δεν ανανεώθηκε η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε στο διάστημα 2 έως 12 Σεπτεμβρίου. Όπως προκύπτει από τον διαδικτυακό τόπο Marine Traffic, το οποίο ιχνηλατεί δορυφορικά το στίγμα των πλοίων, το Oruc Reis έχει φτάσει πλέον κοντά στον ναύσταθμό της Αττάλειας. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο συνοδευτικά του σκάφη Ataman και Cengis Han.
Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Yeni Safak, το ερευνητικό πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου. Η συνολική περιοχή που ήταν προγραμματισμένο να ερευνηθεί ήταν 15.000 χιλιόμετρα. Το Ορούτς Ρέις θα συνέχιζε τις δραστηριότητές του στην περιοχή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, γράφει η Γενί Σαφάκ κάνοντας λόγο για “ευκαιρία της διπλωματίας” στη συνέχεια. “Σε αυτή την κατεύθυνση, η απόφαση να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι αποτελεί ένα βήμα για να δοθεί χώρος στη διπλωματία, στο πλαίσιο της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή”, σημειώνει η εφημερίδα υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως η απόφαση αποχώρησης του Ορούτς Ρέις ελήφθη λόγω των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών στο Βέλγιο στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο το βράδυ το enikos.gr είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι το Ορούτς Ρέις θα φτάσει στα τουρκικά παράλια εντός των επόμενων δέκα ωρών. Η κατεύθυνση που είχε πάρει το Oruc Reis προέκυπτε τόσο από το στίγμα του όσο και από το γεγονός ότι το πλήρωμα του πλοίου είχε μαζέψει τα αγόμενα (σ.σ. τα ηχοβολιστικά καλώδια που είχε ποντίσει).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.