Quantcast
Στο ΑΑΑ διατήρησε το αξιόχρεο της Βρετανίας ο Standard & Poor's - enikonomia.gr
share

Στο ΑΑΑ διατήρησε το αξιόχρεο της Βρετανίας ο Standard & Poor’s

δημοσιεύτηκε:

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s διατήρησε στν ανώτατη βαθμίδα AAA το αξιόχρεο της Βρετανίας, αλλά αμφισβήτησε  εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση της χώρας θα διατηρήσει το επίπεδο του δανεισμού της στο ποσό που έχει προβλέψει και εκτίμησε πως θα χρειαστεί μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της Βρετανίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αυξήσει τη φορολογία.

Ο S&P, ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που δεν έχει υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας, ανέφερε ότι η φορολογική βάση της χώρας ενδέχεται να χρειαστεί να διευρυνθεί.

Ο οίκος προειδοποίησε επίσης ότι η βρετανική οικονομία θα πληγεί εάν η χώρα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι για το οποίο το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να διοργανώσει δημοψήφισμα στην περίπτωση που διατηρήσει την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.