Quantcast
Στο eBay για καλό σκοπό τα έργα του Ai Weiwei - enikonomia.gr
share

Στο eBay για καλό σκοπό τα έργα του Ai Weiwei

δημοσιεύτηκε:

Μέσω eBay, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, πωλούνται πλέον έργα του διάσημου καλλιτέχνη και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι. Η τιμή εκκίνησης είναι τα 100 δολάρια, ωστόσο το τελικό ποσό αναμένεται να είναι πολλαπλάσιο. Πρόσφατα, γλυπτά του Κινέζου καλλιτέχνη πωλήθηκαν έναντι 28,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα έργα που διατίθενται πλέον στο eBay περιλαμβάνεται η «Οδύσσεια», μια γκραβούρα 61 επί 91 εκατοστών στην οποία απεικονίζεται η παγκόσμια κατάσταση των προσφύγων «στο στυλ μιας ελληνο-ρωμαϊκής ζωφόρου», σε 1.000 αντίτυπα, με τιμή 100 δολάρια το ένα. Το άλλο έργο είναι το «Χέρι του Καλλιτέχνη»: σε γλυπτό, το χέρι του Άι Γουέι Γουέι με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο (πάλι 1.000 αντίγραφα, με τιμή αυτή τη φορά 675 δολάρια το ένα).

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα έσοδα από τις πωλήσεις θα υποστηρίξουν την έκθεση «Οι Καλοί Φράχτες Κάνουν Τους Καλούς Γείτονες» του Κινέζου καλλιτέχνη, την οποία οργανώνει το Public Art’s Fund σε περισσότερα από 300 σημεία στη Νέα Υόρκη, μεταξύ 12 Οκτωβρίου 2017 και 11 Φεβρουαρίου του 2018.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.