Quantcast
Στο επίκεντρο η ομιλία του προέδρου της Fed - Τι λένε οι αναλυτές για τα επιτόκια - enikonomia.gr
share

Στο επίκεντρο η ομιλία του προέδρου της Fed – Τι λένε οι αναλυτές για τα επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει την Παρασκευή 25 Αυγούστου η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell που θα γίνει στο συμπόσιο της Τράπεζας στο Jackson Hole καθώς αναμένεται να εστιάσει στην οικονομία, στις αγορές αλλά και στο τι θα γίνει με πληθωρισμό και επιτόκια. Η ομιλία αυτή γίνεται την στιγμή που οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ πλησιάζουν την περιοχή του 4,30% και η ομάδα που ασχολείται με την πολιτική των επιτοκίων (US Rates Strategy team) τάσσεται υπέρ του 4, 50%, όπως μεταδίδει το think.ing.com.

Επίσης η εν λόγω ομάδα σημειώνει πως η απόδοση αυτών των ομολόγων συσχετίζεται περισσότερο με την πολιτική που εφαρμόζει αναφορικά με την τιμολόγηση στο επιτόκιο της, ύστερα από 4 ή 5 χρόνια. Ωστόσο για  τη Fed φαίνεται πως είναι πολύ νωρίς για να έχει πλήρη εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού αλλά και το εάν το δολάριο θα μπορέσει να διατηρήσει τα κέρδη του.

Την ίδια στιγμή το investing.com επικαλούμενο δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται στην οικονομία των ΗΠΑ. Όπως επισημαίνεται η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη έχει δώσει τις προσδοκίες πως η Federal Reserve θα αφήσει τα επιτόκια σε πιο υψηλό επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που αναμένεται και ωθεί τις αποδόσεις των ομολόγων  αυτόν τον μήνα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι «τα επιτόκια δεν θα υποχωρήσουν τόσο γρήγορα όσο νόμιζαν » δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Miller Tabak, Matt Maley και πρόσθεσε πως «αναγκάζονται να ξανασκεφτούν τις στρατηγικές τους».

Τα επιτόκια 

Πάντως  οι προσδοκίες για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve έχουν αλλάξει  με 3 μονάδες βάσεις αυστηρότερες τιμές για τη συνεδρίαση της FOMC που θα γίνει το Σεπτέμβριο  και 10 μονάδες βάσης συνολικά για τον Νοέμβριο.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.