Quantcast
Στο “κόκκινο” οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον- Το τελεσίγραφο του Τραμπ- Τι απάντησε ο Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Στο “κόκκινο” οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον- Το τελεσίγραφο του Τραμπ- Τι απάντησε ο Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να αγνοήσει το τελεσίγραφο που φέρεται να του έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Το τελεσίγραφο αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στην γενέτειρά του Ριζέ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “θέλουν από μας να τον απελευθερώσουμε (σ.σ τον πάστορα Μπράνσον) μέχρι τις 6 το απόγευμα, χρησιμοποιώντας απειλές”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellasjournal, το τελεσίγραφο δόθηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους στην τουρκική αντιπροσωπεία, που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, την περασμένη Τετάρτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε και κατάλογος με άλλους 15 Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα.

Σε περίπτωση που λήξει η προθεσμία αναμένεται ο Αμερικανός Πρόεδρος να σκληρύνει την στάση του και να προχωρήσει σε νέες κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δεύτερη ομιλία του, αυτή τη φορά στην επαρχία Ορντού, κατακεραύνωσε εκ νέου τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι “ανταλλάσσει έναν στρατηγικό εταίρο με έναν πάστορα”.

“Απευθύνομαι για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ. Είναι ντροπή, ντροπή. Προτιμάτε έναν πάστορα από έναν στρατηγικό εταίρο σας στο ΝΑΤΟ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε:

“Μας απειλούν. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε αυτό το έθνος με τη γλώσσα των απειλών. Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η τουρκική Δικαιοσύνη. Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.